Νέο Τμήμα

banner_stock_house_web Ελευθερίου Βενιζέλου 16, Καλλιθέα

Facebook Page

facebook kettler Ακολουθήστε μας
στη σελίδα μας στο Facebook

Newsletter

Γραφτείτε στο δωρεάν newsletter της Kettler με θέματα γυμναστικής και υγείας

Όργανα γυμναστικής και εκγύμναση κοιλιακών

Τα όργανα γυμναστικής συμβάλουν σημαντικά στην εκγύμναση των κοιλιακών, αρκεί οι ασκήσεις που θα επιλέξετε να γίνονται συστηματικά.

Η συστηματική γυμναστική µπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή ακόμα και στην αποκατάσταση προβληµάτων στη µέση. Με στόχο να προλάβετε προβλήµατα στη µέση, συνδυάστε την ενδυνάµωση των κοιλιακών µε διατατικές ασκήσεις για τους ραχιαίους.

Μπορείτε να µειώσετε σηµαντικά το µέγεθος κοιλιάς και µέσης και να αποµακρύνετε το περιττό λίπος, συνδυάζοντας τις ειδικές ασκήσεις κοιλιακών µε αερόβια γυµναστική, γυµναστική µε βάρη και κατάλληλη διατροφή.

Εάν έχετε αρκετό λίπος στην κοιλιά ή γύρω από τη µέση, ο µικρός αριθµός επαναλήψεων που βγαίνει µε δυσκολία, διογκώνει προς τα έξω τους κοιλιακούς, δηµιουργώντας αντιαισθητική εµφάνιση. Ο υπερβολικά µεγάλος αριθµός επαναλήψεων κι ασκήσεων καταπονεί άσκοπα το κάτω µέρος της πλάτης.

Μην κάνετε πολλές ασκήσεις για τους πλάγιους κοιλιακούς. Οι µύες αυτοί έχουν την τάση να παίρνουν γρήγορα όγκο, ο οποίος µέσα από τα ρούχα προσθέτει επιπλέον πόντους στην περιφέρεια της µέσης και χαλάει το γενικό σχήµα του κορµού (το «τετραγωνίζει»).

Αν έχετε πρόβληµα µε τη µέση, αποφύγετε τις ασκήσεις κοιλιακών τις βραδινές ώρες, γιατί ο αυξάνεται ο κίνδυνος τραυµατισµού. Τα µεσοσπονδύλια διαστήµατα της σπονδυλικής στήλης µικραίνουν το βράδυ, λόγω της σωµατικής καταπόνησης και της απώλειας υγρών από τις δραστηριότητες της ηµέρας που έχουν προηγηθεί.

Εάν αναπτύξετε των µύες του άνω κορµού (στήθος, ώµοι, άνω πλάτη), η περιφέρεια της µέσης σας θα φαίνεται οπτικά µικρότερη.

 

 
κατασκευή ιστοσελίδων netstudio | Προσωπικά Δεδομένα