Νέο Τμήμα

banner_stock_house_web Ελευθερίου Βενιζέλου 16, Καλλιθέα

Facebook Page

facebook kettler Ακολουθήστε μας
στη σελίδα μας στο Facebook

Newsletter

Γραφτείτε στο δωρεάν newsletter της Kettler με θέματα γυμναστικής και υγείας

Τι ακριβώς γυμνάζουμε εάν ένα από τα όργανα γυμναστικής που θα επιλέξουμε, είναι μια κωπηλατική μηχανή;

kopilatikh_mhxanh_organa_gymnastikhs_400Η κωπηλατική μηχανή ανήκει στα όργανα γυμναστικής που αποδίδει, την απολύτως φυσική κίνηση της κωπηλασίας, αποφεύγοντας οποιαδήποτε άσχημο καιρικό φαινόμενο!

Δυναμώνει όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεται αποτελεσματικά η καρδιά και γενικά το κυκλοφορικό σύστημα.

Η κωπηλασία επίσης βελτιώνει το μεταβολισμό, δηλαδή αυξάνει τη δαπάνη θερμίδων, και την ικανότητα πρόσληψης οξυγόνου.Τι γυμνάζουμε με μία κωπηλατική μηχανή;

Όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω εικονογραφημένα σχέδια, η κωπηλατική δραστηριότητα ενεργοποιεί το άνω και το κάτω τμήμα του σώματος στην ίδια έκταση. Ανάλογα με το στάδιο της κωπηλατικής κίνησης ενεργοποιούνται και αντίστοιχες μυϊκές ομάδες προσφέροντας μία κυκλική αλληλουχία ενεργοποίησης των μυών ολόκληρου του σώματος.

Στάδιο 1 - "Η λαβή": οι μυς που ενεργοποιούνται σε αυτό το στάδιο είναι: της μέσης, του γαστροκνημίου και υποκνημίδιου, και οι δικέφαλοι μηριαίοι.

Στάδιο 2 - "Έναρξη κίνησης": σε αυτό το στάδιο παραμένουν ενεργοποιημένοι οι μυς που βρίσκονται ήδη σε ένταση από το προηγούμενο στάδιο και ενεργοποιούνται οι τραπεζοειδείς και οι τετρακέφαλοι.

 τι γυμνάζει η κωπηλατική μηχανή

Στάδιο 3 - "Κίνηση": πλέον η κίνηση βρίσκεται στο αποκορύφωμα της κυκλικής επαναλαμβανόμενης διαδικασίας και ενεργοποιούνται οι μυς σχεδόν ολόκληρου του σώματος (μυς της μέσης, κοιλιακοί, τρικέφαλοι, ρομβοειδείς, δελτοειδείς, τραπεζοειδείς, θωρακικοί, καρπού εκτατικοί και καμπτήρες, τετρακέφαλοι, γλουτιαίοι, δικέφαλοι μηριαίοι, και του γαστροκνημίου και υποκνημίδιου).

Στάδιο 4 - "Ολοκλήρωση": η κίνηση ολοκληρώνει την κυκλική της ακολουθία και οι μυς που ενεργοποιούνται είναι: (μυς της μέσης, καρπού εκτατικοί και καμπτήρες, τρικέφαλοι, δικέφαλοι, δελτοειδείς, θωρακικοί, κοιλιακοί, πλάγιοι κοιλιακοί, τετρακέφαλοι και δικέφαλοι μηριαίοι).

 τι γυμνάζουμε με μία κωπηλατική μηχανή

Καταλληλότητα;
Ένα λιγότερο γνωστό πλεονέκτημα για έναν κωπηλάτη είναι ότι αποτελεί μία σχεδόν μηδενικής επιβάρυνσης των αρθρώσεων άσκηση, επειδή εκτελείται σε καθιστή θέση. Σας ταιριάζει αν έχετε ευπαθείς αρθρώσεις, προβλήματα στη μέση, για αποκατάσταση μετά από επέμβαση και επίσης αν σας αρέσει σαν αγώνισμα η κωπηλασία.


Συμβουλή
Αναζητήστε τις τυχόν πρόσθετες δυνατότητες κάθε μοντέλου. Ορισμένα μοντέλα κωπηλατικών μηχανών, σας δίνουν τη δυνατότητα να κάνετε εκτός από την κίνηση της κωπηλασίας κι επιπλέον ασκήσεις μυϊκής τόνωσης.


Ενδεικτικό πρόγραμμα για αρχαρίους
Πριν το πρόγραμμα ζεσταθείτε κάνοντας κωπηλασία (ρυθμός 10-15 κινήσεις το λεπτό) και διατάσεις. Μετά το κυρίως πρόγραμμα κωπηλατήστε για λίγα λεπτά ακόμα με χαλαρό ρυθμό και κλείστε το πρόγραμμά σας με διατάσεις.
Εβδομάδες 1 και 2 (3 φορές εβδομαδιαίως):
3 λεπτά κωπηλασία – 1 λεπτό διάλειμμα – 3 λεπτά κωπηλασία – 1 λεπτό διάλειμμα – 3 λεπτά κωπηλασία.
Εβδομάδες 3 και 4 (3 φορές εβδομαδιαίως):
5 λεπτά κωπηλασία – 1 λεπτό διάλειμμα – 5 λεπτά κωπηλασία.

 
κατασκευή ιστοσελίδων netstudio | Προσωπικά Δεδομένα